Fakulteti

Univerzitet u Prištini

Anketa


Warning: include(cache/vreme.txt) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /nfs/c05/h03/mnt/82461/domains/studentskisvet.com/html/include/box-vreme.php on line 2

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'cache/vreme.txt' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php-5.3.29/share/pear:/home/82461/domains/studentskisvet.com/html') in /nfs/c05/h03/mnt/82461/domains/studentskisvet.com/html/include/box-vreme.php on line 2

Vreme

BG | NS | NI | KG
Danas Sutra Prekosutra

°C
°C

°C
°C

°C
°C

Misao trena

Nemoj se bojati budućnosti! Doživećeš je ako ti je suđeno, pa ćeš sve razborito urediti kao što si znao razumno postupiti u sadašnjosti.
Marko Aurelije

Top 5

« »
Info
Adresa: Filipa Višnjića bb., 38220 Kosovska Mitrovica
Telefon: 028/422340
Faks: 028/422320
www: http://www.pr.ac.yu
e-mail: [email protected]

O Univerzitetu:
Univerzitet u Prištini je osnova 1969.godine i tada u njegov sastav ulaze Filozofski, Pravno-ekonomski, Tehnički i Medicinski fakultet. Kasnijim unapređenjem nastave, izdvajanjem nekih fakulteta i osnivanjem novih 1992. godine Univerzitet je imao 14 fakulteta u sastavu sa nastavom koja se odvijala na srpskom i albanskom jeziku.

Nakon NATO agresije 1999. godine, Univerzitet u Prištini je po odluci države Srbije privremeno izmešten u Kruševac, sa još nekoliko fakulteta, dok su pojedini fakulteti svoju delatnost obavljali u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Vranju, Blacu, Varvarinu. Tek 2001.godine, Odlukom Vlade Republike Srbije Univerzitet u Prištini se premešta u Kosovsku Mitrovicu koja je određena kao privremeno sedište Univerziteta.
Osnovan: 1969.godine

Rektor: prof. dr Zdravko Vitošević

Broj studenata: 9.300

Broj fakulteta u sastavu: 10

Fakulteti u sastavu:
Ekonomski fakultet, Zubin Potok
Medicinski fakultet
Poljoprivredni fakultet, Lešak
Pravni fakultet
Prirodno-matematički fakultet
Učiteljski fakultet, Leposavić
Fakultet za fizičku kulturu, Leposavić
Fakultet tehničkih nauka
Fakultet umetnosti, Zvečan
Filozofski fakultet
Belgrade Street Style
Sport Beograd
Restorani Beograd